C Vitamini Serumu Nedir?

Günlük alınması gereken miktarda ve düzenli olarak tüketildiğinde hem vücut hem de cilt sağlığı üzerinde birçok faydası bulunan C vitamini; antioksidan özelliği ile vücut ve cilt yenilenmesine yardımcı olmaktadır.  

Günümüzde güzellik alanında popüler olan cilde uygulayabilmeniz ve cilde fayda sağlaması için geliştirilmiş C vitamini serumları bulunmaktadır. Cildin daha parlak olmasına yardımcı olan, ciltteki leke, çizgi ve kırışıkları azaltmaya destek olan C vitamini serumları günlük cilt bakımı rutinlerinizin bir parçası haline getirerek cildinizin daha güzel görünüme kavuşmasına fayda sağlamaktadır.

C vitamini serumlarını uygularken ilk olarak dikkat etmeniz gereken, serumunuzu nemsiz ve karanlık bir yerde muhafaza etmek olacaktır. 

Uygulama kısmında ise; C vitamini serumunu günlük cilt bakım rutininizin bir parçası olabilir. Sabah ve akşam temizlenmiş cildinize masaj yaparak uygulayabileceğiniz cilt serumunu nemlendiriciden önce tonikten ise hemen sonra ince bir tabaka halinde kullanmalısınız. 

Bu talimatlar, genel olarak C vitamini serumunun kullanımı için geçerlidir. Ancak, her ürün farklı olabilir, bu nedenle cilt tipinize ve herhangi bir alerjiniz olup olmadığına göre bir uzmana danışarak kullanılması daha etkili olacaktır.

Telang, P. S. (2013). Vitamin C in dermatology. Indian dermatology online journal4(2), 143-146.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.